Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició

Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició

 

Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició

Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica països clau amb qui firmar nous convenis de no doble imposició

El camí cap a l’homologació fiscal d’Andorra va començar el 2013 amb la signatura del primer conveni de no doble imposició. Vuit anys després i uns quants convenis més signats, analitzem els avantatges que han comportat per al país. Per a l’economista Antoni Bisbal alguns països clau amb qui firmar nous CDI serien Gran Bretanya, Estats Units o Llatinoamèrica.

Andorra va signar el primer conveni de no doble imposició el 2013 amb França. Va ser molt important, perquè va donar llibertat d’entrada al capital estranger. Dos anys després, el 2015, va signar convenis per evitar la doble imposició amb Espanya i Portugal. Ho va fer també amb els Emirats Àrabs i amb petits estats, com ara Luxemburg, Liechtenstein, Malta i Xipre.

A banda d’homologar el sistema fiscal d’un país amb el d’altres, el més rellevant és que la signatura d’un CDI evita la tributació a dos països. Per exemple, en el cas d’Andorra i Espanya, si una persona té rendes al país veí, el CDI servei per optimitzar-les, de manera que només tributin a aquell estat o només a Andorra i algunes podria ser que a tots dos països, però amb uns tipus impositius més baixos. Això el que fa és atreure inversió estrangera

Avui en dia en té 10 de signats. Els dos darrers són San Marino i Hongria, que s’han signat aquest mateix any 2021. A més, s’està ultimant l’acord amb els Països Baixos. El més important seria poder establir convenis de no doble imposició amb la majoria de països del món. Però n’hi ha alguns que podrien ser clau per a Andorra. L’economista Antoni Bisbal remarca que alguns d’aquests països serien Gran Bretanya, Estats Units i Llatinoamèrica

Més detalladament, tots els convenis per evitar la doble imposició afecten impostos directes que són: l’impost de societats, l’impost sobre la renda de les persones físiques, l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals i l’impost sobre les plusvàlues en les transmissions patrimonials immobiliàries

Per entendre una mica millor els avantatges de tenir signat un CDI amb Espanya i França, per exemple, que són els països veïns, Bisbal explica que representa un estalvi fiscal elevat. «Si tu no tens signat un CDI amb França, quan tu repatries un dividend, tu havies de pagar un 30% si eres persona física. Ara, amb el CDI, si ets persona física, pagues un 15%, la meitat del que hauries de pagar. I si ets empresa pagues un 5%, amb una casuística que has de tenir més d’un 10%. Amb Espanya, el tipus va del 19% al 24%, depenent dels diners que repatriïs amb dividends. Doncs pagar un 19% o un 23%, a pagar-ne un 15% o un 5% si ets una societat». 

El darrer conveni de no doble imposició signat per Andorra va ser fa poques setmanes amb Hongria. Aquest i tota la resta que s’han signat han permès que moltes empreses del sector dels serveis professionals s’hagin establert a Andorra. Alhora, però, també ha fet que grans grups empresarials andorrans s’atrevissin a invertir amb més tranquil·litat a l’exterior.
I és que, com més CDI tingui signats un país, més competitiu serà.

TEXT PROPIETAT: https://m.andorradifusio.ad/noticies/gran-bretanya-estats-units-o-llatinoamerica-paisos

Escanea el código