Els preus pugen un 0,2% al novembre i deixen la inflació acumulada de l’any al 6,9%

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Els preus pugen un 0,2% al novembre i deixen la inflació acumulada de l’any al 6,9%

Els preus pugen un 0,2% al novembre i deixen la inflació acumulada de l'any al 6,9%

Els preus pugen un 0,2% al novembre i deixen la inflació acumulada de l'any al 6,9%

Els preus pugen un 0,2% al novembre i deixen la inflació acumulada de l’any al 6,9%

Els preus van incrementar-se un 0,2% al novembre, fet que va situar la inflació acumulada de l’any en el 6,9%, una dècima per sobre de l’annual que és del 6,8%, segons les dades relatives a l’índex de preus al consum (IPC) fetes públiques pel departament d’Estadística.

Aquest creixement de la inflació ve donat principalment com a conseqüència del creixement dels preus dels productes dels grups aliments i begudes no alcohòliques i mobles, estris domèstics i serveis per a la llar, que han registrats increments del 0,5% i de l’1,1%, respectivament.

Quant a la inflació subjacent, la que no té en compte ni els productes frescos ni els petroliers, s’ha situat ja al 4,3%, dos punts i cinc dècimes per sota de l’IPC registrat. Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el decreixement en la variació anual de l’IPC dels productes petroliers que passa del 37,7% el mes passat al 32,3% i la dels productes frescos que passa del 14,2% al 13,4%. 

Així, en termes anuals, el grups que han fet pujar més la inflació són mobles, estris domèstics i serveis per a la llar, amb un increment de nou dècimes, situant-se al 8,2%,  de l’augment dels preus dels articles no duradors per a la conservació de la llar en comparació amb la disminució registrada el mes de novembre de l’any passat, i esbarjo, espectacles i cultura, amb un creixement de sis dècimes, situant-se al 6,3%, a causa, principalment, d’una disminució dels preus dels paquets turístics inferior a la del mateix mes l’any anterior.

En sentit contrari, els grups que ha contribuit a moderar la inflació han estat el de transport, amb una disminució d’un punt i dues dècimes, situant-se al 9,5%, degut a la disminució dels preus dels carburants i lubricants, i el de l’habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, amb un decreixement de tres dècimes, situant-se al 6,1%, degut a la caiguda dels preus dels combustibles líquids en contraposició a l’augment registrat el mateix mes de l’any anterior.

En termes mensuals, alimentació i begudes no alcohòliques i mobles, estris domèstics i serveis per a la llar han estat els grups més inflacionistes. El primer ha pujat un 0,5% a causa de l’augment dels preus dels pa i cereals, la llet, formatge i ous i, en menor mesura, de la fruita, la carn i el peix. En el cas del segon, l’increment ha estat de l’1,1% a a de l’augment dels preus dels articles no duradors per a la conservació de la llar. 

Pel que fa a l’IPC dels països veïns, a Espanya l’índex de preus al consum del novembre es va situar al 6,8%, cinc dècimes menys respecte a la variació registrada el mes d’octubre com a conseqüència principalment del comportament dels preus del grup de l’habitatge, mentre a França, la inflació es va situar en el 6,2%, la mateixa variació que la registrada el mes anterior.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/els-preus-pugen-un-02-al-novembre-i-deixen-la-inflacio-acumulada-de-lany-al-69

Escanea el código