L’economia constata un creixement del 5,4% durant el tercer trimestre

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

L’economia constata un creixement del 5,4% durant el tercer trimestre

L’economia constata un creixement del 5,4% durant el tercer trimestre

 

L’economia constata un creixement del 5,4% durant el tercer trimestre

L’economia constata un creixement del 5,4% durant el tercer trimestre

L’economia andorrana ha registrat un augment en termes reals del 5,4% en el tercer trimestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior, fet que continua mostrant una “considerable capacitat de recuperació econòmica del país”, tal com destaquen des d’Estadística. L’eliminació del passaport Covid per accedir als establiments i les bones xifres del subsector comerç, hostaleria, transport, informació i comunicacions, són els principals factors de la “bona continuïtat de creixement del PIB”, subratllen. Pel que fa a la variació intertrimestral, aquesta ha estat del -3,5% respecte al segon trimestre del 2022.

Així, en el tercer trimestre tots els sectors experimenten taxes de creixement positives. En conseqüència, la tendència de l’economia continua assolint taxes de creixement positives. Si es compara amb les economies de l’entorn, l’andorrana se situa per sobre de l’economia espanyola (3,8%), de la francesa (1%) i de la variació de la Unió Europea (2,4%).

L’evolució del PIB d’Andorra ve molt marcada per la dinàmica dels serveis, atès que aquest sector ha suposat més del 80% del PIB els darrers anys. En el tercer trimestre de l’any, aquest àmbit d’activitat econòmica ha experimentat un creixement del 4,5%. Tots els sectors mostren valors positius en el tercer trimestre. Així, el sector de la construcció continua amb la dinàmica positiva, amb un 5,4% en el tercer trimestre. Pel que fa a la indústria, també experimenta una variació positiva en aquest període amb una taxa de variació del 0,2%.

Segons l’informe elaborat per Estadística, l’últim és la dinàmica del sector dels serveis, que s’ha mantingut estable durant els períodes anteriors a la pandèmia, experimenta un augment del 4,5% per aquest últim període. Comerç, transport, hostaleria i informació  suposa un 34% del valor agregat brut (VAB) andorrà de serveis. Les activitats financeres, immobiliàries, professionals i tècniques tenen un pes del 42%, i finalment, les administracions públiques, educació, sanitat, serveis socials i personals, representen el 24% del VAB de serveis.

La població d’entre 15 i 29 anys, a l’alça

La població estimada d’Andorra, en data 31 de desembre del 2021 és de 79.535 persones, un 12,8% de les quals, persones entre 0 i 14 anys, és a dir, 10.195 persones. Cal destacar, en aquest sentit, que la població infantil decreix, de mitjana, a un ritme d’un 1,1% anual durant els darrers onze anys. La població jove, és a dir, la situada entre els quinze i els 29 anys, era de 13.405 persones, el que representa el 16,9% de la població total. Aquestes dades suposen el valor més alt, en termes absoluts, des que es registra la població estimada (2010), i el segon més alt en termes relatius, segons les dades aportades per Estadística. 

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/leconomia-constata-un-creixement-del-54-durant-el-tercer-trimestre

Escanea el código