Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn en un any

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn en un any

Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn en un any

Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn en un any

Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn en un any

Ramaders d’Andorra ha comercialitzat en el darrer any fins a 20.000 barquetes de carn entre una trentena de restaurants i una vintena d’establiments comercials, carnisseries i grans superfícies, i l’objectiu és consolidar aquesta xifra i si pot ser incrementar-la “el màxim dins de les nostres possibilitats” sempre, però, “mantenint la qualitat i la forma amb què ho fem”.

Així ho han explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, durant la visita a l’Escorxador Nacional un cop finalitzades les darreres obres de millora iniciades el maig passat i que han “permès posar al dia” la instal·lació.

I és que els darrers dos anys, l’executiu ha destinat fins a 1,3 milions d’euros per actualitzar “un element clau” i que “fa part de la cadena de valor del producte Carn de Qualitat”, com ha recordat la ministra, que ha destacat també que durant els treballs “no es va aturar l’activitat gràcies a l’acord assolit amb l’escorxador transfronterer de la Cerdanya”, fet que ha comportat que “les obres, que eren de gran importància, no hagin afectat, o molt poc, les explotacions ramaderes del país”.

Malgrat no aturar l’activitat, les obres de millora sí que van obligar Ramaders d’Andorra a “adaptar una mica la manera de treballar” i a “no adquirir nous compromisos per no quedar i fer-ho malament i per no desvirtuar el producte Carn d’Andorra, ja que s’està fent molt bona feina des del moment en què neix i fins a l’escorxador”, com ha explicat Martínez, que ara, amb la represa, veu factible “agafar els compromisos que més o menys tenim pactats” i mirar de créixer.

A més, s’ha iniciat un projecte amb les escoles “perquè volem que la carn de Ramaders d’Andorra, el nostre producte estrella local, estigui a la taula dels infants i vingui acompanyat d’un projecte educatiu per explicar aquest producte de quilòmetre zero i també l’impacte del sector ramader a la muntanya”, segons ha detallat Calvó, que ha recordat que es fa conjuntament amb entitats privades “perquè el fet de disposar d’aquesta carn, que té un preu més elevat que la carn convencional, no repercuteixi en la factura de les famílies”.

Pel que fa a l’ampliació de les barquetes, que ara només es comercialitzen amb carn de boví, i que se’n puguin fer de corder, Martínez ha destacat que es manté la voluntat de fer-ho si bé “hi ha un problema comercial”, ja que “no sempre podem disposar de corder quan volem”.

Els treballs de millora han permès renovar la impermeabilització del paviment de la planta baixa, sanejar i reparar elements estructurals afectats per l’acció de l’aigua així com renovar el sistema de fred i tot el sistema destinat a millorar el benestar animal en el moment del sacrifici. A més, s’han dut a terme petites adaptacions per millorar el funcionament de la instal·lació i optimitzar-ne els espais, com ara la creació d’una nova sala d’especejament.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/ramaders-dandorra-comercialitza-20000-barquetes-de-carn-en-un-any

Escanea el código