L’objectiu de deute de l’Estat pel 2023 fixat en el 42,7% del PIB

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

L’objectiu de deute de l’Estat pel 2023 fixat en el 42,7% del PIB

L'objectiu de deute de l'Estat pel 2023 fixat en el 42,7% del PIB

L'objectiu de deute de l'Estat pel 2023 fixat en el 42,7% del PIB

L’objectiu de deute de l’Estat pel 2023 fixat en el 42,7% del PIB

Seguint les disposicions de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària, la coneguda com a regla d’or, el Tribunal de Comptes ha fet públic ja els objectius de sostenibilitat financera i d’estabilitat pressupostària i fiscal dels comuns, que els hauiran de tenir presents en l’elaboració i seguiment del seu marc pressupostari, així com l’objectiu de deute del Principat de cara a l’exercici 2023, que queda fixat en el 42,7% del producte interior brut (PIB).

Pel que fa als objectius de despesa permesa per a les administracions parroquials, el tribunal fixa per Canillo una despesa de 20 milions d’euros, de 66,7 per a Encamp i de 22 per Ordino. La Massana podrà gastar fins a 22,8 milions euros, Andorra la Vella 82 milions i Sant Julià de Lòria 29. Finalment, l’objectiu de despesa per al Comú d’Escaldes-Engordany ha quedat fixat en 50 milions d’euros.

Quant a la taxa de creixement de les despeses corrents o de funcionament, en el cas de Canillo, Encamp i Ordino la taxa de creixement podrà ser del 9%, 15% i 27,5%, respectivament. Per a la Massana es fixa una taxa del 14%, mentre a la capital i a Sant Julià les despeses corrents podran créixer fins a un 15%. En el cas d’Escaldes-Engordany, la taxa serà del 12%.

Respecte a l’objectiu d’endeutament, i respecte a la mitja dels ingressos totals liquidats els darrers tres anys, l’endeutament de Canillo podrà arribar al 52%, el d’Encamp al 115% i el d’Ordino al 110%. Per a la Massana i Andorra la Vella es fixa un objectiu del 62,2% i del 75%, respectivament, mentre per a Sant Julià i Escaldes-Engordany és del 99% i del 47,5%.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/lobjectiu-de-deute-de-lestat-pel-2023-fixat-en-el-427-del-pib

Escanea el código