Unnic inicia el procés de selecció de professionals del país per a l’àrea de restauració

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Unnic inicia el procés de selecció de professionals del país per a l’àrea de restauració

Unnic inicia el procés de selecció de professionals del país per a l'àrea de restauració

Unnic inicia el procés de selecció de professionals del país per a l'àrea de restauració

Unnic inicia el procés de selecció de professionals del país per a l’àrea de restauració

El centre d’oci integral UNNIC continua amb el procés de selecció de personal. Un cop completada la plantilla per a la zona de joc amb els crupiers i el personal de recepció i atenció del client, s’ha començat la selecció de l’equip de restauració.

Precisament aquesta setmana s’ha tancat la incorporació del responsable de l’àrea de restauració, un cap de cuina, un cap de sala i un responsable de les zones de bar i cocteleria. En molts casos es tracta de professionals residents al país. «Cerquem talent local que aporti valor afegit a l’oferta d’UNNIC, persones que coneixen bé el país i que tenen experiència en la seva posició professional», explica Ivan Armengod, director general del centre.

Sota la supervisió del xef Nazario Cano, xef executiu d’UNNIC reconegut amb una estrella Michelin, l’objectiu és que el gruix de l’equip de restauració estigui integrat per professionals del país. En aquest sentit, un cop conformat l’equip responsable d’aquesta àrea, a partir d’aquest dilluns es començarà la selecció de les més de 90 persones que desenvoluparan la seva tasca en sala i cuina.

Salaris i beneficis socials

La política laboral d’UNNIC implica garantir un salari just i adequat al lloc de treball de cada persona i un seguit de beneficis socials que complementin la mateixa retribució. A tall d’exemple, per al personal de sala, com podrien ser caps de torn, cambrers o ajudants de cambrer s’ha establert una remuneració de fins a 2.000 euros mensuals. Per al personal de cuina, com podrien ser caps de partida, cuiners, ajudants de cuiner o rentaplats, la retribució mensual arriba fins als 2.500 euros.

«La nostra política salarial junt amb els beneficis socials vol fidelitzar el treballador, fent valdre el seu talent i el seu coneixement de la feina que du a terme, fent que se senti valorat i ben remunerat treballant a UNNIC», assegura Armengod. A banda de la retribució, per a tota la plantilla s’està treballant un seguit de beneficis socials en matèria d’habitatge, dietes o de prevenció de la salut, entre d’altres.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/unnic-inicia-el-proces-de-seleccio-de-professionals-del-pais-larea-de-restauracio

Escanea el código