Transport farà controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Transport farà controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent

Transport farà controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent

Transport farà controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent

Transport farà controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent

Al marge dels controls que habitualment ja es fan en carretera, el departament de Transport portarà a terme controls in situ a les empreses a partir de l’any vinent, uns controls que serviran per comprovar que les empreses compleixen amb totes les disposicions de la normativa vigent, especialment pel que fa als períodes de descans i els fulls de registre.

Així ho preveu el nou reglament relatiu als controls fets en carretera i en els locals de les empreses que tenen contractats treballadors mòbils que, conjuntament amb el reglament sobre les disposicions en matèria social en el sector del transport per carretera i el relatiu al temps de treball, les pauses i els períodes de descans dels treballadors mòbils que participen en activitats de transport públic de viatgers i de mercaderies, formen part del paquet reglamentari aprovat en el darrer consell de ministres, que avui ha presentat el director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport. 

Josep Pujol, que ha destacat que amb aquests reglaments llargament reclamats pel sector del transport s’harmonitza la normativa interna amb la comunitària que ja havien de complir les empreses que fan transport internacional, sigui de viatgers o mercaderies, ha precisat que el reglament preveu com a mínim un control a l’any a la seu de les empreses, i ha dit que a principis de l’any vinent ja hi haurà el calendari de controls previst, que començarà precisament per les empreses que fan transport internacional.

D’altra banda, amb el text de disposicions en matèria social es regula la limitació del temps de conducció continu, establert en 4,5 hores si bé en transport urbà se’n permeten 6, la durada de conducció diària, 9 hores si bé se’n poden fer 10 dos dies a la setmana durant la qual no es podran superar les 56 hores de conducció, a la vegada que es fixen els períodes mínims de descans diari i setmanal del conductor.

Finalment, el tercer reglament regula el temps de treball, pauses, interrupcions, períodes de descans i temps de disponibilitat d’aquells treballadors mòbils que participen en el transport però no des del vessant de la conducció com poden ser ajudants, aprenents, cobradors o altres.

Quatre expedients pels problemes al transport públic

Finalment són quatre els expedients oberts per possibles incompliments del conveni de concessió de les línies del transport de viatgers, segons ha confirmat Josep Pujol, director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport, que ha confirmat també que els quatre corresponen a la mateixa companyia. Pujol no ha volgut donar detalls dels expedients, que segueixin el termini corresponent, si bé ha admès que en general es van obrir arran que tot i l’increment d’usuaris no es reforcessin les línies. Així mateix, el responsable de Transport ha explicat que els pròxims dies o setmanes es farà arribar la documentació corresponent a la companyia perquè pugui fer al·legacions.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/transport-fara-controls-situ-les-empreses-partir-de-lany-vinent

Escanea el código