Els preus pugen un 0,7% a l’octubre i deixen la inflació al 7%

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Els preus pugen un 0,7% a l’octubre i deixen la inflació al 7%

Els preus pugen un 0,7% a l'octubre i deixen la inflació al 7%

Els preus pugen un 0,7% a l'octubre i deixen la inflació al 7%

Els preus pugen un 0,7% a l’octubre i deixen la inflació al 7%

Els preus van incrementar-se un 0,7% a l’octubre, fet que va situar la inflació acumulada de l’any en el 6,6% i l’anual en el 7%, una dècima més del que apuntava l’índex avançat fet públic a principis de mes, segons les dades relatives a l’índex de preus al consum (IPC) fetes públiques pel departament d’Estadística.

Aquest creixement de la inflació ve donat principalment com a conseqüència del creixement dels preus dels productes dels grups aliments i begudes no alcohòliques i transport, que han registrats increments de l’1,2% i de l’1,7%, respectivament.

Quant a la inflació subjacent, la que no té en compte ni els productes frescos ni els petroliers, s’ha situat ja al 4,1%, dos punts i nou dècimes per sota de l’IPC registrat. Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el decreixement en la variació anual de l’IPC dels productes petroliers que passa del 42,9% el mes passat al 37,7%. Per contra, en el cas dels productes frescos, la variació creix, en passar de l’12,8% el mes passat al 14,2%.

Així, en termes anuals, el grup que ha fet pujar més la inflació és de l’alimentació i begudes no alcohòliques, amb un augment d’un punt, situant-se a l’12,6%, a causa de l’augment dels preus de la fruita i dels llegums i verdures i, en menor mesura, del peix, la llet, formatge i ous. Per la seva part, el grup esbarjo, espectacles i cultura ha registrat un creixement d’un punt i quatre dècimes, situantse al 5,7%, a causa de l’augment dels preus dels paquets turístics en comparació amb la disminució registrada el mateix mes d’octubre l’any anterior.

En sentit contrari, el grup que ha contribuit a moderar la inflació ha estat el de l’habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, amb una disminució de dues dècimes, situant-se al 6,4%, degut a un augment dels preus dels combustibles líquids inferior al registrat el mateix mes de l’any anterior, i al decreixement dels preus d’altres serveis relacionats amb l’habitatge.

En termes mensuals, alimentació i begudes no alcohòliques i transport han estat els grups més inflacionistes. El primer ha pujat un 1,2% a causa de l’augment dels preus de llegums i verdures, llet, formatge i ous i fruita, i, en menor mesura, de la carn i el peix. En el cas del segon, l’increment ha estat de l’1,7% a conseqüència de l’augment dels preus dels serveis de manteniment i reparació, dels carburants i lubricants i del transport aeri.

Pel que fa a l’IPC dels països veïns, a Espanya l’índex avançat es va situar al 7,3%, un punt i sis dècimes menys respecte a la variació registrada el mes de setembre, mentre a França, també amb les dades avançades, la inflació es va situar en el 6,2%, sis dècimes més que al setembre. Amb dos països faran pública les dades definitives aquest dimarts.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/els-preus-pugen-un-07-loctubre-i-deixen-la-inflacio-al-7

Escanea el código