L’atur al novembre cau un 22,1% respecte a un any enrere

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

L’atur al novembre cau un 22,1% respecte a un any enrere

L'atur al novembre cau un 22,1% respecte a un any enrere

L'atur al novembre cau un 22,1% respecte a un any enrere

L’atur al novembre cau un 22,1% respecte a un any enrere

El mes de novembre es va tancar amb un total de 385 persones que buscaven una feina, un 14,6% menys que el mes anterior i un 22,1% menys respecte de les dades del mateix mes de l’any passat, quan el total era de 494 persones a l’atur. Pel que fa al nombre de persones que volen una millora de la seva situació laboral, s’eleven a 317, un 5,7% més que el mes anterior i un 35,4% menys si es tenen en compte les dades del mes de novembre de l’any passat. Les mateixes xifres del departament d’Estadística del Govern reflecteixen que pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, és de 2.974, amb una variació mensual positiva del 28,5%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació del nombre de llocs de treball oferts és positiva, amb un 45,4%. Aquest augment de llocs de treball es deu, en gran part, a l’obertura de les quotes d’hivern.

Si es tenen en compte els demandants d’alta a final de mes, se n’ha calculat la mitjana i tenim que els darrers dotze mesos és de 409 persones en recerca d’un lloc de treball i 372 en millora, amb una variació negativa respecte al període anterior del 56,8% pel que fa als demandants en recerca i del 43,7% per als que volen una millora. La mitjana de llocs de treball en els darrers dotze mesos és de 1.692, amb un increment respecte al període anterior del 70,5%.

Si es tenen en compte els perfils de les persones que busquen feina tenim que un 24,9% eren empleats administratius; un 18,2% treballadors no qualificats i un 17,4% treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. Quant a les persones que volen una millora laboral, tenim que un 36,3% són empleats administratius; un 18,9% tècnics i professionals de suport i un 14,2% treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. Quant a les ofertes de treball, un 40,7% eren per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors; un 30,1% per a treballadors no qualificats i un 11,2% empleats administratius.

Cal afegir que la majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball (el 89,1%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. De fet, del total de desocupats en recerca, la gran majoria (89,1%) són desocupats de curta durada. D’altra banda, el 56,8% dels que busquen una millora de la situació laboral tenen un contracte temporal.

La majoria de demandants en recerca són de nacionalitat andorrana (44,2%) i de nacionalitat espanyola (30,1%). Així mateix, la majoria de demandants en millora són andorrans (38,2%) i espanyols (32,5%), seguit dels d’altres nacionalitats (18,6%), portuguesos (7,9%) i per acabar, francesos (2,8%). A més, tant les persones en recerca (47,5%) com les de millora d’un lloc de treball (48,3%) es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys. La quantitat d’homes en recerca de lloc de treball és lleugerament major a la de les dones, amb un 50,1%. Pel que fa a la millora de la situació laboral, el 61,5% són dones.

En els darrers dotze mesos, 70 persones, és a dir, el 18,2%, no van tenir cap intermediació. El 81,8% restant dels inscrits van tenir intermediació almenys una vegada. Així, es pot observar com els desocupats que han estat inscrits més temps tenen més probabilitat d’intermediació. El 67,1% dels que mai n’han tingut són inscrits que acumulen menys de tres mesos. Al contrari, dels que van respondre almenys a una oferta de treball, el 47,3% eren desocupats que feia entre tres i dotze mesos que estaven inscrits al Servei d’Ocupació.

D’altra banda, segons les dades del departament de Benestar, en l’últim dia del mes de novembre, 21 persones eren beneficiàries de prestacions econòmiques per desocupació involuntària. Un 57,1% se situen en el tram de 40 a 59 anys i la majoria són homes. Per nacionalitat, un 85,7% són andorrans i espanyols. Quant al temps de residència, un 55,6% dels beneficiaris de l’ajut fa deu o més anys que viuen
Andorra.

A l’últim, cal destacar que el programa de treballadors contractats per administracions públiques o parapúbliques tenia al novembre 35 contractats. Pel que fa al projecte per al foment de la contractació al sector privat, donava feina a 37 persones.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/latur-al-novembre-cau-un-221-respecte-un-any-enrere

Escanea el código