Andorra Business incrementa els ajuts directes a empreses un 25,6%

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Andorra Business incrementa els ajuts directes a empreses un 25,6%

Andorra Business incrementa els ajuts directes a empreses un 25,6%

Andorra Business incrementa els ajuts directes a empreses un 25,6%

Andorra Business incrementa els ajuts directes a empreses un 25,6%

Andorra Business augmentarà l’any vinent en un 25,6% les aportacions directes a les empreses del país, que passaran dels 327.000 euros pressupostats per aquest any als 411.000 previstos per a l’exercici vinent. 

Així es posa de manifest si més no en el projecte de pressupost per al 2023 de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió, que és a tràmit al Consell General, uns comptes equilibrats de fins a 2.036.582 euros, xifra que s’eleva fins als 3.536.582 euros si es té en compte el milió i mig pressupostat per a l’Ironman 2023.

Es tracta del quart increment consecutiu de la partida de subvencions que van directes a les empreses, que representen ja el 22,9% del pressupost de la societat, un percentatge que no té en compte tampoc ni l’Ironman ni l’aportació de 200.000 euros anuals que des d’Andorra Business es fa pel projecte de recerca de Grifols.

L’augment de la dotació d’aquesta partida es deu bàsicament a la introducció d’un nou programa d’acompanyament i suport per a les start-ups del país, que es pretén desenvolupar conjuntament amb d’altres actors i al qual es destinaran inicialment 100.000 euros.

Andorra Business mantindrà per a l’any vinent la dotació de 180.000 euros per al seu programa de subvencions, que arribarà ja a la sisena edició, i amb el qual es pretén facilitar a les empreses l’accés a serveis professionals que facin possible el seu accés a la digitalització, la innovació, la internacionalització i la millora empresarial.

Així mateix es manté la transferència de 40.000 euros per a l’Andorra Esport Cluster, i per a l’Andorra Health Destination, club de producte format per empreses andorranes amb la finalitat de promocionar de forma conjunta el país com a destí de salut i a la vegada que els seus integrants puguin aprofitar la contractació de serveis agregats i conjunts.

A la vegada, Andorra Business preveu repetir també l’any vinent el programa Growth, creat el 2020 i gràcies al qual cada any 15 empreses poden gaudir de més de 80 hores de mentoria individualitzada i sessions grupals per fer incidència directa en el seu creixement com a empresa, iniciativa a la qual es destinaran 43.000 euros.

Encara en l’àmbit de les aportacions directes a empreses, on desapareix la partida que es destinava a aquelles empreses que incorporessin solucions Google Business View, es preveu una dotació de 8.000 euros, mil menys que aquest 2022, per a les empreses que formin part del programa Tàndem perquè incorporin la tecnologia o solucions proposades pels alumnes participants.

Andorra Business té previst destinar l’any vinent fins a 140.000 euros a la internacionalització de les empreses, amb l’objectiu que cada cop siguin més les societats del país que aprofitin els mercats internacionals tant per incrementar les seves vendes com per fer connexions, cercar nous socis, noves tecnologies, proveïdors o models a seguir, entre d’altres.

D’altra banda, les despeses de personal s’incrementen un 14,29% i passen dels 608.017 euros previstos per aquest exercici a 694.882 per al vinent, un increment que Andorra Business atribueix a la previsió d’augment de l’IPC, a la tornada de dos treballadors que es trobaven en excedència i a la creació d’una remuneració variable per compliment d’objectius.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/andorra-business-incrementa-els-ajuts-directes-empreses-un-256

Escanea el código