La Massana destinarà 750.000 euros al nou vial per connectar amb la desviació

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

La Massana destinarà 750.000 euros al nou vial per connectar amb la desviació

La Massana destinarà 750.000 euros al nou vial per connectar amb la desviació

La Massana destinarà 750.000 euros al nou vial per connectar amb la desviació

La Massana destinarà 750.000 euros al nou vial per connectar amb la desviació

El Comú de la Massana ha donat llum verd al pressupost del 2023, un pressupost que el conseller de finances, Jordi Areny, ha qualificat de realista i equilibrat, en el qual s’han tingut en compte l’increment dels ingressos i també l’augment dels preus de la llum i els carburants. Així, el pressupost aprovat és de 17,6 milions d’euros, cosa que significa un 11,4% més que el pressupost de l’ exercici que està a punt de tancar-se.

En el capítol de les inversions, es destinaran 3,6 milions d’euros, dels quals 750.000 seran pel nou vial de connexió amb la desviació de la Massana, que sortirà des de l’alçada de la Serra de l’Honor. També hi haurà una partida important de 460.000 euros per a la segona fase de remodelació del parc de Santa Caterina, que inclourà una pista de bàsquet i una zona de calistènia.  A més, durant el 2023 es portarà a terme la renovació de la plaça de la Ciutadania, ja que el paviment està força malmès, per un valor de 475.000 euros.

Pel que fa a l’eixample de la carretera que uneix la Massana amb Sispony, de cara a l’any vinent es completarà tot el projecte i a més es crearà el nou aparcament del Tresquer per donar servei als veïns de la zona. També es construirà un nou aparcament a Arinsal, al Mas de Ribafeta. Altres inversions previstes són la creació d’un nou parc infantil a les Fontetes, la construcció d’una passarel·la al camí de les Carboneres, l’arranjament amb pedra seca del camí del Refugi del Comapedrosa o la substitució progressiva de bombetes per leds.

Pel que fa a les transferències corrents, el conseller Areny ha remarcat que es farà una aportació a l’ARCA de 69.000 euros per poder organitzar el 25è aniversari del saló la Massana Còmic, amb un edició especial.

Les despeses de personal augmenten un 9%, ja que, a banda de l’increment de l’IPC, es crearan cinc noves places fixes: dos operaris de via pública, un auxiliar de tràmits, un recepcionista i un informador turístic, a banda del personal interí que es contracta durant el mesos d’estiu.

D’altra banda, el Comú preveu continuar recomprant accions d’EMAP SAU. A 31 de desembre d’enguany, el Comú ja haurà recomprat el 70% de l’emissió inicial.

LLEGIR MÉS: https://www.bondia.ad/economia/la-massana-destinara-750000-euros-al-nou-vial-connectar-amb-la-desviacio

Escanea el código