Canillo lidera l’augment de població d’Andorra i creix un 8% en un any

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Canillo lidera l’augment de població d’Andorra i creix un 8% en un any

Canillo lidera l'augment de població d'Andorra i creix un 8% en un any

Canillo lidera l’augment de població d’Andorra i creix un 8% en un any

El Principat supera els 80.000 habitants després d’incrementar en un 2% el nombre d’habitants des de l’abril del 2021

Canillo creix amb força. Segons les dades publicades per Estadística, la població de Canillo ha crescut respecte a l’abril del 2021 un 8%, que suposa 364 habitants més. És la parròquia que, percentualment, més creix de tot el Principat tot i ser la que menys població aglutina (4.923). De fet, és el segon any consecutiu que el nombre d’habitants a Canillo creix per sobre del 5%, ja que el 2021 la població va incrementar-se en un 5,63%, fins assolir els 4.559 habitants.

LA COVID NO ÉS CAP FRE
Aquest creixement demogràfic no es va veure frenat ni tan sols per l’esclat de la pandèmia. En total, respecte a l’abril del 2020 hi ha a la parròquia un 14% més de població, passant dels 4.316 residents als 4.923, un augment de 607 persones en dos anys, en xifres absolutes. Tampoc va ser un fre per a la resta de parròquies, que també van incrementar la població el 2020. Des de l’abril d’ara fa dos anys (un mes després de l’inici de la pandèmia), la Massana és la parròquia que més ha ampliat la població, amb 634 nous habitants, seguida de Canillo (607) i d’Andorra la Vella (513).

Tanmateix, el ritme de creixement demogràfic de l’últim any a la resta de parròquies no ha estat tan accelerat com el de Canillo. La segona parròquia que més ha crescut en els últims dotze mesos és la Massana, amb un increment del 3%, fins assolir els 10.837 habitants, seguida d’Ordino, que ha crescut un 2,2%. Amb un creixement per sobre de l’1% hi ha Sant Julià de Lòria (1,96%), Andorra la Vella (1,7%), Encamp (1,37%) i Escaldes-Engordany (1,12%). De fet, en valors absoluts la parròquia que més habitants ha guanyat durant l’últim any és Andorra la Vella, amb 384 nous residents. Canillo és la segona parròquia amb un increment absolut més gran (364), seguida de la Massana (321). En relació amb les dades per sexe, Andorra té un 51,3% d’homes i un 48,7% de dones en una població que ha crescut un 2,2%, fins assolir els 80.224 habitants. La parròquia que acumula més homes és la de Canillo, amb un 54,5% respecte al total de la població d’aquest territori. Per contra, només a Escaldes-Engordany hi ha més dones que homes, en percentatge. En concret, en aquesta parròquia el 50,01% de la població són dones. Pel que fa a les nacionalitats, només a Sant Julià de Lòria i a Ordino hi ha majoria d’andorrans, amb un 57,9% i un 50,3% del total de la seva població, respectivament. A tot el país, els estrangers són majoria, representant un 51,9% dels habitants, pel 48,1% dels nacionals.

POBLACIÓ REGISTRADA
D’altra banda, la diferència entre la població registrada i la població estimada a Canillo és d’un 18,2%. Així, hi ha 896 persones més en el registre de la parròquia. Encamp té una variació respecte als dos recomptes de 880 persones (xifra que suposa un 7,4%), mentre que la Massana suma 636 habitants més al seu registre.

Canillo lidera l'augment de població d'Andorra i creix un 8% en un any

TEXT, PROPRIÉTÉ de: https://www.diariandorra.ad/noticies/parroquies/2022/05/17/canillo_lidera_augment_poblacio_andorra_creix_un_any_200626_1126.html

Escanea el código