Proposta per connectar en tren Andorra i Barcelona en dues hores i mitja

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Proposta per connectar en tren Andorra i Barcelona en dues hores i mitja

Proposta per connectar en tren Andorra i Barcelona en dues hores i mitja

 

Proposta per connectar en tren Andorra i Barcelona en dues hores i mitja

Proposta per connectar en tren Andorra i Barcelona en dues hores i mitja

Dues hores i 34 minuts seria el temps que, segons l’enginyer Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, es trigaria a anar de Barcelona a Andorra i viceversa si es construís el projecte ferroviari entre Alp i el Principat, passant per la Seu d’Urgell.

Així ho ha assegurat durant la presentació telemàtica de la proposta, ara en estudi per part de la Generalitat. L’expert, que havia treballat a Transports Metropolitans de Barcelona, augura que la demanda de viatgers podria ser superior als 7.000 diaris.

Noy considera el projecte ferroviari “viable i necessari” per millorar la mobilitat amb el país veí, que rep “milions de visitants cada any”. L’enginyer, que ha realitzat l’estudi a partir de models de comportament de la demanda a la resta d’estacions catalanes, ha defensat el model de transport perquè “redueix a zero” les emissions climàtiques quan està electrificat, perquè “redueix a pràcticament zero” la sinistralitat i perquè “garanteix un accés sense embussos”.

La ponència ha sorgit paral·lelament a l’estudi de viabilitat sobre la nova línia de tren que impulsa Ferrocarrils de la Generalitat de la qual el govern català n’adjudicarà la redacció de l’estudi a l’octubre.

El projecte preveu una línia entre Alp i la Seu i, en una segona i tercera fase, pujar fins a Sant Julià i, posteriorment, Andorra la Vella i Escaldes, en aquest cas ja de forma soterrània. En total, uns 606 milions d’euros, amb la possibilitat que a la parròquia laurediana es construeixi també una terminal per a mercaderies. Això elevaria la inversió a 688, segons els càlculs de Noy.

 

TEXT PROPIETAT: https://lavalira.eu/proposta-per-connectar-en-tren-andorra-i-barcelona-en-dues-hores-i-mitja/

Escanea el código