Pràcticament descartat

MIEUX FISCAL INVESTISSEMENT EN ANDORRE. Andorre propose des avantages multiples et permet aux entreprises et aux personnes physiques de se libérer de la pression fiscale considérable exercée par l’administration fiscale. Mieuxfiscal est spécialisé dans l’optimisation et l’expatriation fiscale afin de redonner de l’oxygène aux entreprises et aux particuliers. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité Créer son entreprise en Andorre. Devenir résident andorran. La Principauté d’Andorre : un pays coopérant à faible fiscalité. Malgré les idées reçues, Andorre n’est pas un paradis fiscal, mais un pays coopérant à faible fiscalité. En 2015, la France et l’Andorre signent une convention de non double imposition. Andorre respecte par ailleurs l’échange d’information sur des données fiscales des non-résidents ainsi que la déclaration des bénéficiaires effectifs : Andorre et ses agents économiques sont en conformité avec l’ensemble des directives internationales.

Pràcticament descartat

Pràcticament descartat

Pràcticament descartat

MoraBanc es nega a finançar el projecte amb deu milions sense l’aval de Piqué, que vol seguir jugant al Nacional

El macrocomplex esportiu de Prada de Moles a Encamp penja d’un fil per problemes econòmics, esportius, tècnics i polítics. A hores d’ara, si no canvien molt les coses en les pròximes setmanes, es pot assegurar que el comú té la intenció de declarar desert el concurs de remodelació i concessió de l’espai. Les tres parts implicades, l’FC Andorra, l’entitat financera i la corporació, hi veuen més inconvenients que avantatges, encara que per diferents motius. El club de Gerard Piqué està molt còmode jugant a l’Estadi Nacional, MoraBanc es nega a invertir 10 milions d’euros per finançar el projecte sense un avalador i el comú, a banda de la forta inversió que li comporta la iniciativa, constata que el projecte presenta problemes tècnics i també polítics amb un grup de DA amb fort ascendent a la parròquia.

El que es preveia com una font inacabable de conflictes, la cohabitació amb el rugbi al Nacional, ha estat tot el contrari i no hi ha hagut cap problema destacable al llarg d’una temporada que és a punt de finalitzar. De manera que l’FC Andorra no té la voluntat de canviar d’escenari, ni tampoc podria perquè en aquests moments no hi ha cap alternativa al Principat. L’estadi d’Andorra la Vella li garanteix a l’FC Andorra una assistència de públic als partits que difícilment tindria a Encamp. Ara bé, l’excel·lent sintonia amb el rugbi pot saltar pels aires la temporada vinent, quan el Nacional haurà de tenir obligatòriament gespa natural pugi o no l’FCA, situació que deixa fora del recinte els equips de l’oval. És una condició ineludible que imposa la Federació Espanyola de Futbol, i per a l’adequació de les grades, la il·luminació… hi ha un any més de marge.

El compromís de Piqué
La situació de MoraBanc no ha variat des de l’inici del projecte. Igual que la posició del defensa del Barcelona. L’entitat financera ja va deixar clar que només invertirà els milions compromesos en l’estadi –que ha de portar el seu nom– si una persona física avala el préstec, amb preferència per Gerard Piqué. En cap cas acceptaria que una de les empreses implicades es fes càrrec de les garanties. Un escull que s’ha demostrat insalvable, per la qual cosa el banc ja ha fet saber la seva posició i sense aquests finançament, tot i que es complissin la resta de requisits del plec de bases, que tampoc, Prada de Moles és inviable. La demanda de l’aval directe de Piqué anava més enllà de qüestions estrictament econòmiques, era una garantia que el club continuaria lligat a Andorra.

Capa freàtica
El comú és de les tres parts implicades la que més li costa renunciar a la ciutat esportiva de Prada de Moles amb el multifuncional adjacent; un edifici que li permetria disposar d’un espai multiús, com tenen la majoria de les parròquies. Però la situació és pràcticament irreversible i no tan sols perquè el banc no hi posarà els diners. La decisió del comú sobre l’adjudicació, que encara no té data, està supeditada al que diguin tots els informes tècnics, però els primers resultats apuntarien problemes al subsol per les aigües subterrànies.

Les oficines, al Comunal
L’entitat tricolor manté les bones relacions amb el comú de la capital i per això ha situat les seves oficines a l’Estadi Comunal, concretament a l’antic bar. Fa uns mesos el club ja havia acordat amb Andorra la Vella disposar d’algun dels espais de la instal·lació, com una bugaderia, o una sala de fitnes per als futbolistes tricolors.

Pràcticament descartat

TEXT, PROPRIÉTÉ de: El complex de Prada de Moles està gairebé descartat (diariandorra.ad)

Escanea el código